Lionel Messi, marca cea mai facturata din fotbal

Cu aştrii cei mai productivi din istoria fotbalului - englezul David Beckham si brazilianul Ronaldinho - în cadere libera, Lionel Messi rade tot în jur, în 2008 începând era LEO : pe 1 ianuarie a intrat în vigoare noul sau contract cu Barcelona, renovat spre sfarsitul anului trecut ( pentru a treia oara în doar doua sezoane ) si cu plus financiar ce îl transforma într-unul dintre cei mai bine platiti jucatori ai clubului catalan. Messi urmeaza sa încaseze nu mai putin de 8,5 milioane de euro anual pâna în 2014, 54% mai mult decât în precedentul contract. Partea frumoasa pentru Messi abia acum urmeaza însa, reusind sa îsi conserveze libertatea de a negocia propriile contracte publicitare, drepturi din care, cel putin într-un procentaj cât de mic, ar fi vrut sa detina Barcelona.

Messi are deja în tribuna de lux, 14 companii de marca cu care a semnat contracte publicitare de pe care factureaza în jurul a 28 de milioane de euro. Aceasta estimare era facuta de catre germanii de la "BBDO" în 2005 si se dovedeste în numai doi ani a fi total depasita.
Pe punctul de a împlini doar 21 de ani ( iunie 2008 ) , Messi vinde deja bauturi ( Pepsi ), snackuri ( Lays ), carti de credit ( Mastercard ), telefonie mobila ( Movistar ), ceasuri ( Mirage ) , electrodomestice ( Garbarino ), birotica ( italienii de la A-Style ) sau videojocuri ( X-Box ). Ce putin timp în urma a semnat un nou contract cu Banco Sabadell, banca ce imediat după racolarea lui Messi avea sa primeasca un flux de aproximativ 20 000 de noi clienti, majoritatea din segmentul tânar al pietei.

Oferta celor de la Adidas - cinci milioane de euro anual, pâna în 2012 - l-a facut pe Messi sa rupa precontractul pe care îl avea semnat cu cei de la Nike, fapt ce avea sa deturneze într-un proces intentat de nord-americani, proces pe care însa l-au pierdut iar Messi s-a transformat, alaturi de Cristiano Ronaldo, în noile icoane mondiale ale firmelor de publicitate.

Messi nu a marcat nici un gol pentru Barcelona în 2008. Ronaldinho a marcat sâmbata dupa o pauza de 67 de zile, din penalty.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu