A.C Pensionarii

Dida( 34 ani ), Zambrotta( 31 ani ), Maldini ( 40 ani ), Nesta ( 32 ani ), Brocchi ( 32 ani ), Gattuso ( 30 ani ), Favalli ( 36 ani ), Emerson ( 32 ani ), Jankulovski ( 31 ani ), Seedorf ( 32 ani ), Inzaghi ( 34 ani ).

Aceasta este una dintre posibilele formule de start cu care Carlo Ancelotti abordeaza noul sezon la AC Milan. Analizand actualul lot milanez, sunt foarte putini jucatori care sa mai fie capabili sa ofere inca garantia unui fotbal de calitate si anduranta.

Pirlo, Flamini, Kaka si Alexandre Pato. Asta e viitorul imediat al celor de la AC Milan. Mai sunt cativa pusti precum Paloschi, care a debutat sezonul trecut cu echipa mare, insa sunt prea fragezi si nu genereaza inca suficienta informatie referitoare la capabilitatea proprie de a face fata unei competitii de mare anvergura.

Transferurile acestei veri nu ajuta nici ele prea mult la reintinerirea echipei, singura exceptie fiind Flamini. De la Barcelona au sosit Zambrotta ( in plina cadere de forma ) si Ronaldinho, un jucator caruia pentru a ii reveni cheful de fotbal trebuie sa i se promita o duzina de hamburgheri si o cutie de ciocolata scumpa. In incercarea de a isi mai masca din riduri Milanul a adus in ultimele zile doua tinere sperante din Uruguay, Mathias Cardacio ( 20 ani ) si Tabare Viudez ( 19 ani ), doua transferuri utile pentru viitor insa insuficiente in luta pentru titluri.

Veteranii Milanului au acoperit cu titluri o glorioasa etapa din istoria clubului, dand randament la cel mai inalt nivel pe durata multor sezoane. Fara indoiala ca merita unele dintre cele mai fastuoase meciuri de retragere. La fel de adevarat este insa si faptul ca nu au stiut, nu au vrut sau nu au fost lasati sa se retraga la timp. Nici macar pierderea calificarii in Champions League nu i-a convins pe conducatorii milanezi de faptul ca au o echipa de pensionari. Probabil ca urmeaza un sezon, in care pozitia ocupata la sfarsitul lui 2007/2008 doar prevedea dezastrul.

1 comentarii:

12 august 2008 la 19:34 Ionut Tataru spunea...

Sper sa ai dreptate, desi, ca interist convins, ma tem de faptul ca Milan se va concentra numai pe Serie A. Ai dreptate, sunt batrani si unii ar fi trebuit sa se retraga deja. Dar este un nucleu care inca stie jocul si poate duce echipa in spate. Ma refer la Nesta, Pirlo, Seedorf, lor adaugandu-se Kaka si, mai nou, Ronaldinho, care desi gras si iesit din forma, poate renaste ca un mare fotbalist ce e.
Dar sper sa ai tu dreptate, nu eu. :)

Trimiteți un comentariu