Povestile fotbalului : Tăietorii de oase


Sălbatica intrare a lui Martin Taylor asupra lui jucătorului lui Arsenal redeschide o veche discuţie la fel de veche ca fotbalul însuşi : ar trebui sa existe o lege care să impiedice revenirea fundaşului de la Birmingham pe gazon atât timp cât victima sa nu o poate face ? E de ajuns să spunem că intrarea lui Taylor a fost atât de feroce încât televiziunea britanică a decis să cenzureze prim-planurile şi nu a emis nici măcar o reluare a respectivei acţiuni. Comentatorii respectivului meci au rămas pur şi simplu comoţionaţi de cele văzute în timp ce lui Cesc Fabregas, coleg de echipă a brazilianului naţionalizat croat, l-au năpădit lacrimile.Prima reacţie a lui Wenger a fost aceea că Taylor nu ar mai trebui să mai fie lăsat să joace fotbal : Eduardo da Silva va sta departe de terenurile de joc şi mulţi se îndoiesc că va mai reveni la aceeaşi formă anterioară accidentării.


Însă fotbalul englez, atât de admirat pentru atâtea şi atâtea lucruri, este în multe ocazii prea permisiv cu violenţa pe gazon. Şi sunt exemple de dat :


Paul Ince declara public :" Faultul meu favorit este cel pe care i l-am făcut lui Alan Shearer doare ce reapăruse pe terenul de fotbal după o lungă accidentare. A fost o lovitură magnifică din două motive. Unu, pentru că iubesc zgomotul de oase troznind, atunci când auzi acel "ahhhhh". Al doilea este că Shearer revenea după o accidentare importantă şi era prima sa probă.Dacă rezista loviturii mele putea spune că este recuperat complet". Continuăm. Denis Wise expulzat de la Chelsea pentru că îl făcea knoc-out pe un coleg de echipă, distrgându-i pometele, avea să semneze pentru Milwall în 2002. În prima sa partidă pentru noul său club, după doar trei minute de joc, a dat un alt knock-out, de această dată lui Gary McAllister. De altfel, colegii săi organizaseră o serie de pariuri înainte de meci, că acesta nu va scăpa nesancţionat de către arbitru iar Kenny Davis explica " Era cota de 4-1 că Dennis va lua cartonaş. Mult prea atractiv pentru a nu paria ".


Steve McMahon, fost jucător al celor de la Liverpool, explica şi el în maniera proprie : " L-aş lua pe sus până şi pe fratele meu dacă aş fi nevoit. Asta înseamnă să fii profesionist" iar fundaşul lui Watford, Darren Dazely spunea după un fault dur făcut asupra lui David Ginola " L-am troznit la tibie cu toată forţa mea pentru că nu găseam o altă modalitate de a îl opri. La finalul partidei mi-a vorbit foarte civilizat însă".


E posibil ca Taylor, noul tăietor de oase din Premier League să urmeze o carieră cinematografică după ce se va lăsa de fotbal, rolurile de băieţi răi în filme horror ieftine găsindu-se din abundenţă. Eduardo Da Silva se va întreba însă cu ce a greşit în momentul când a decis să aleagă partea frumoasă a fotbalului şi nu meseria de măcelar.
Foto : via El Mundo

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu