Derbyul derbyurilor

Fiecare oraş are derbyul său. Bucureştenii au de ales între variantele combinate de către Steaua, Dinamo şi Rapid, pentru clujeni meciul anului este CFR - Universitatea, milanezii au Inter - Milan, putem vorbi de trioul din Istanbul şi chiar să tragem o fugă la un River Plate - Boca Juniors. Meciuri pline de pasiune. Vă asigur însă că nimeni "nu se urăşte" mai mult decât ei şi nici nu s-au înfruntat mai multe ori în istorie. Cine sunt protagoniştii acestei istorii ? Să călătorim...

Insulele Scilly, situate la 45 km distanţă de coasta vestică a insulei britanice sunt compuse dintr-un conglomerat de peste 140 de insule stâncoase plantate exact în mijlocul golului. Clima suavă permite cultivarea şi exportul de flori, principala sursă de finanţare a insulelor. Ritmul de viaţă a celor puţin mai mult de 2000 de persoane ce locuiesc acolo este lent şi previzibil. Nici măcar nu au nevoie de autoturisme, cea mai mare dintre insule ( St Marys ) măsurând doar în jurul a 15 km pătraţi.

Ceea ce este cel mai interesant acolo este "Super-Derbyul" ligii numite "Scilly Isles".Derby care se joacă de peste 45 de ani într-o ligă formată din doar două echipe. Atât doar.
Două echipe
. Calendarul acestei ligi este foarte simplu : duminică Garrison Gunners vs Woolpack Wanderers. Duminica viitoare Woolpack Wanderers vs Garrison Gunners. Şi aşa ajung să dispute în total 20 de partide pe sezon, partide disputate pe unicul stadion din insule. Vârsta fotbaliştilor este cuprinsă între 16 ani şi limita superioară a celor 50 de ani, după cum prevede regulamentul stabilit de federaţia locală.

Arbitrul este acelaşi de peste 15 ani. Numele său este David Grottick. " Nu este plictisitor. Fotbalul se schimbă mereu" explică cel care deţine recordul de a reuşi să expulzeze de pe teren un arbitru asistent de linie. " O luase razna, anula toate golurile pe motiv de
offside, aşa că a trebuit să îl dau afară de pe stadion".


Arbitrul este acelaşi de peste 15 ani. Numele său este David Grottick. " Nu este plictisitor. Fotbalul se schimbă mereu" explică cel care deţine recordul de a reuşi să expulzeze de pe teren un arbitru asistent de linie. " O luase razna, anula toate golurile pe motiv de offside, aşa că a trebuit să îl dau afară de pe stadion".



O ligă mică, pe o insulă la fel de mică, însă un derby care nu are concurenţă mondială. Respectivele echipe nu vor ajunge niciodată să joace măcar în preliminariile unei cupe europene, însă obiectivul principal este acela ca odată ajuns la o vârstă de 25, 26 de ani să te poţi mândri că deja ai câştigat mai mult de 20 de titluri.

1 comentarii:

15 februarie 2008 la 11:23 John spunea...

la ce vasrta va iesi la pensie arbitrul ?

Trimiteți un comentariu