Ce-ati avut cu Zaharia ? Ce ii spunem acum lui Vatca ? Reguli pentru o competiţie justa

Am citit recent un interesant articol din ediţia online a cotidianului englez Times, articol în care se vorbeşte despre avariţia primelorpatru “companii fotbalistice” engleze cu referinţă la transferurile de jucători. Şi despre prejudiciul pe care aceste transferuri îl cauzează celorlalte cluburi şi competiţiei în sine. După cum afirmă ziaristul Martin Samuel în respectivul articol, tot răul din Premier League se poate rezuma în două cuvinte : Steve Sidwell. Un foarte bun atacant achiziţionat anul trecut de către Chelsea, după ce reuşise două sezoane excelente ca port-drapel al mult mai modestei Reading. A ajuns chiar să fie ales în cel mai bun 11 titular din Premier League în ultima sa campanie cu Reading. Rezultatul ? Cel logic. Sidwell a jucat doar căteva minute amărâte pentru Chelsea. Atunci ? Care este mişcarea de maestru a lui Abramovich?
-
Mă gândesc că “Chelski” înoată într-o abundenţă financiară încât îşi permite luxul de a transfera starurile echipelor mai mici, chiarşi doar pentru a le destabiliza şi a îşi mai netezi puţin drumul către obiectivele prepuse, spre exemplu, titlul. Mi se pare cel puţin, nedemn.Cam la fel se întâmplă cu Saha, luat de Manchester pentru a face nimic, în timp ce la pentru Fulham era vital. Să ne uităm însă în liga noastră, unde putem găsi destule cazuri asemănătoare. Nimeni nu se îndoieşte că Gloriei Bistriţa i-ar merge mai bine cu Zaharia în atac, poate că altfel ar fi fost rezultatul acelui meci de pe Calderon, sau că Cristocea nu a făcut valuri la Steaua. Pleşan ar fi fost mai liniştit la Craiova, iar Bălace nu ar fi ajuns la Vaslui ( exemplele pot continua ). Şi Liga ar fi fost mai atractivă iar aceşti jucători nu ar fi avut soarta pe care o au acum. Milioanele pe gazon, nu pe bancă, domnilor.
-
Soluţie? Gazetarul britanic punctează : stabilirea unei clauze care să oblige clubul cumpărător să joace respectivul jucător în celpuţin 15 partide. În cazul contrar, asta e, în cazul transferurilor care se demonstrează a fi doar de umplutură fotbaliştii ar puteacere reîntoarcerea la fostul club sau transferul la unul nou în schimbul a jumatate din banii plătiţi iniţial pentru el. Logic că nici un club dintre cele mari nu va fi de acord cu aşa ceva şi vor invoca dreptul la o piaţă liberă, însă cum îi explicăm asta lui Vâtcă si galatenilor care il injura ?

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu